3 moduri in care iti proteja curtea si gradina de daunatori

Majoritatea persoanelor iau in general doar masurile necesare pentru a-si proteja locuinta de daunatori, ignorand aproape in totalitate curtea si gradina. Este o greseala des intalnita care insa poate favoriza prezenta daunatorilor si in locuinta. Iar asta deoarece cu cat ai mai multi daunatori in curte si gradina, cu atat cresc sansele ca acestia sa ajunga si in casa la un moment dat.

Vor cauta un loc caldut in care sa traiasca fara probleme in sezonul rece dar si surse de hrana, iar locuinta reprezinta un loc perfect din acest punct de vedere.

Astfel, unul dintre primii pasi pe care trebuie sa ii faci atunci cand iti doresti o casa fara daunatori, este reprezentata de protejarea intregii curti si gradini. Iar impreuna cu echipa de la fara-daunatori.ro ti-am pregatit 3 sfaturi foarte simple, practice si eficiente in acest sens.

Iata care sunt acestea:

Folosirea tehnologiei

Tehnologia a devenit un prieten de incredere al omului, deoarece ne ofera solutii pentru foarte multe probleme. Aceasta ne vine in ajutor si atunci cand ne propunem sa obtinem o curte cat mai curata, fara daunatori. Mai exact, evolutia tehnologiei a permis dezvoltarea solutiei de combatare folosind un aparat anti rozatoare exterior, care se dovedeste a fi foarte eficient in lupta impotriva daunatorilor. 

Aceste aparate au fost concepute pentru a putea functiona in exteriorul locuintei, folosind ultrasunete cu ajutorul carora alunga toti daunatorii de pe o arie de protectie mai mare sau mai mica, in functie de aparatul anti rozatoare pe care l-ai achizitionat. 

Ultrasunetele actioneaza la sistemul nervos al daunatorilor, reusind astfel sa creeze un mediu mai putin prietenos si linistit pentru rozatoare, care intr-un final vor cauta un alt loc in care sa-si duca traiul fara a  fi deranjati de ultrasunetele atat de suparatoare.

Adopta o pisica

Pisica a ramas in continuare unul dintre cei mai de temut inamici al rozatoarelor, mai ales daca este vorba despre soareci. Iar daca ai o curte pe care doresti sa o protejezi, atunci ar trebui sa iei in calcul si varianta adoptarii unei pisici.

Aceasta va accepta imediat provocarea de a vana daunatorii pe care nu ii doresti pe proprietatea ta, iar astfel poti scapa foarte usor de problema daunatorilor. Alaturi de aparatul anti rozatoare, pisica va face o echipa de nota 10, iar astfel vei putea scapa de daunatori in scurt timp.

Pastreaza ordinea in curte

Un obicei care poate favoriza prezenta daunatorilor este depozitarea resturilor vegetale in gradina dar si amenajarea unui loc pentru gunoi. Ei bine, aceste obiceiuri sunt apreciate de daunatori, deoarece le asigura atat sursa de hrana necesara cat si o multime de ascunzatori, ceea ce va duce la o crestere accelerata a populatiei de daunatori. 

Prin urmare, sfatul nostru este acela de a pastra o curatenie luna in curte si gradina, astfel incat soarecii sa nu aiba unde sa se ascunda dar nici hrana din belsug. Impreuna cu metodele recomandate mai sus, rezultatele vor fi excelente si vei reusi sa pastrezi o curte fara urma de daunatori, ceea ce cu siguranta ti-ai propus deja.