Ce greseli sa eviti atunci cand prepari laptele praf

Foarte multe mamici au emotii in legatura cu pregatirea laptelui praf, iar asta deoarece nu au mai facut niciodata asta, iar lipsa experientei le provoaca adevarate palpitatii. De aceea, in acest articol ne-am propus sa venim cu o serie de sfaturi importante pentru fiecare parinte care nu stie prea multe despre cum ar trebui pregatit laptele praf.

Ne-am consultat cu echipa de la Farmacia-Arsene.ro si astfel a fost posibila redactarea acestui articol cu sfaturi despre cum se pregateste corect lapte praf Topfer pentru a-i garanta celui mic o crestere naturala si sanatoasa. Mai exact, iti prezentam greselile pe care trebuie sa le eviti atunci cand prepari laptele praf pentru bebe.

Apa de la robinet nu este o optiune buna

Pentru a prepara lapte praf, vei avea nevoie desigur si de apa, este un lucru de la sine inteles, insa este importanta alegerea apei pe care sa o folosesti pentru prepararea laptelui praf. Nu orice alegere este automat si o alegere buna. Mai exact, nu recomandam utilizarea apei de la robinet sub nici o forma. 

In comert vei gasi apa imbuteliata speciala pentru bebelusi, aceea fiind cea mai buna alegere pe care o poti face. Totusi, exista si specialisti care spun despre apa rece de la robinet ca poate fi folosita pentru a prepara lapte praf, insa noi nu o recomandam sub nici o forma.

In acest sens mai poate fi de ajutor si consultarea unui medic specialist, acesta fiind cel mai in masura sa iti ofere o recomandare corecta.

Laptele praf preparat nu poate fi depozitat pe termen lung

Sa prepari o cantitate mare de lapte praf doar pentru a-l avea mereu la indemana atunci cand bebelusului i se face foame nu este o idee prea inspirata. De obicei, se recomanda pregatirea unei cantitati reduse de lapte praf, suficient de mult cat sa aiba cel mic la o singura masa.

Daca pastrezi laptele praf la temperatura camerei, este foarte probabil ca acesta sa nu mai fie bun dupa o ora. Nici la frigider nu este recomandat sa tii laptele praf preparat prea mult timp, iar alegerea optima este sa prepari lapte praf de fiecare data cand il hranesti pe cel mic.

De asemenea, laptele praf nu se refoloseste niciodata, ci trebuie aruncat dupa ce a stat mai mult timp in biberon, deoarece nu va mai fi bun pentru consum.

Respecta cu strictete proportiile recomandate

De regula, pe cutia laptelui praf cumparat vei gasi indicatii foarte precise despre prepararea laptelui. Mai exact, ti se recomanda anumite proportii pe care trebuie sa le respecti numaidecat. In acest sens, iti putem recomanda achizitia unui cantar de bucatarie, acesta ajutandu-te sa respecti reteta indicata pana la ultimul gram, astfel incat copilul tau sa se poata bucura de toti nutrientii de care are nevoie.

Atat cantitatea de lapte praf cat si cea de apa trebuie respectate cu strictete, iar acest lucru poate fi realizat cu usurinta chiar si cu un cantar de bucatarie ieftin.

Acestea sunt asadar cele cateva sfaturi pentru prepararea laptelui praf, de care ar trebui sa tii cont numaidecat. Speram sa iti fie si tie de ajutor.