Semne care te trimit la urolog

de admin

Inca o enigma pentru multi, infectiile urinare sunt asociate mai adesea cu femeile decat barbatii. Insa se pare ca nici ei nu scapa. Aceste situatii sunt de fapt dintre cele mai frecvent intalnite. Afecteaza intregul tract urinar, de la rinichi, vezica, prostata, uretra etc.

In definitie, cistita este o infectie simpla de tract urinar. Presupune inflamarea vezicii. Barbatii se pot confrunta de asemenea cu o astfel de situatie. Cand trebuie luat in considerare consultul la specialist, la urologie Suceava sau in orasul de provenienta, la cel mai apropiat cabinet medical? Cand situatia este mai grava – sau cel putin asa se intampla de obicei.

Cum se manifesta cistita la barbati

In cazul barbatilor o cistita este semn de afectiune la nivel de prostata. Exista simptome care creeaza tabloul clinic al acestei afectiuni. Iata despre ce este vorba:

  • Presiune si/sau durere in abdomenul inferior.
  • Durere la mictiune.
  • Nevoia mai frecventa de a merge la toaleta.
  • Miros atipic.
  • Sange in urina.
  • Urina tulbure.

Cistita poate avea ca explicatie un fond clinic ce presupune imunitate scazuta, alergii sau afectiuni ale rinichilor. In unele cazuri, o simpla cistita descoperita este relevanta pentru probleme urologice mai grave – tumori la prostata. Bacteria E. Coli este de asemenea o cauza frecventa pentru care cistita isi face aparitia.

De ce se impune vizita la medicul specialist

Cistita in cazul barbatilor se poate ameliora mai greu, intrucat antibioticele isi fac mai lent efectul asupra prostatei. De multe ori se recomanda un tratament prelungit cu antibiotic si alte medicamente. Frecvent se intampla si recidiva.

Un consult urologic poate fi programat in cadrul clinicii private Alma Clinic. Este deja un  nume binecunoscut in Suceava si Falticeni. In dotarea acestei clinici se regaseste aparatura de ultima generatie – pentru sectia de urologie spre exemplu clinica este dotata cu un ecograf de inalta performanta Vivid S6. Un diagnostic corect este oferit si datorita echipamentelor medicale de care dispune Alma Clinic.

Nu doar pentru diagnostic si tratament se impune vizita la urolog, ci mai ales pentru preventie. Pachetul de servicii medicale de la Alma Clinic este unul complet si avantajos si include un consult de baza si o ecografie. Alte servicii includ montare de sonda, dilatatie stricturi uretrale sau recoltare de secretii.

Cei mai multi dintre pacienti se gandesc ca este o afectiune banala ce nu necesita o  vizita medicala sau analize prea complexe. Desigur, adoptarea unui stil de viata sanatos este o necesitate, insa cand cistita a aparut deja sau a recidivat, doar medicul specialist poate prescrie tratamentul corect si eficient.

Pe termen lung, pentru a evita o astfel de situatie medicala se recomanda consum de merisoare, recunoscute pentru combaterea efectelor corelate cu infectii ale tractului urinar. De asemenea, aplicarea de caldura locala poate ameliora starile de disconfort asociate cu infectiile urinare. Hidratarea corecta, mersul regulat la toaleta si o igiena locala corespunzatoare sunt de asemenea recomandari pentru a evita situatii precum o cistita.

Daca cistita reapare si nu intelegi de ce are o asa mare frecventa in cazul tau ar fi bine sa apelezi la un urolog. Daca ai deja semne ale unei cistite, ar fi bine sa nu amani un consult la un specialist. Alma Clinic este o recomandare in acest caz.

V-ar putea interesa si