Botezul de vis – ce nu trebuie să îți lipsească din cadrul petrecerii de botez pentru amintiri de neuitat

de admin

Organizarea unui botez roieşte de regulă în jurul ceremoniei religioase, cu rădăcini străvechi. În timp însă s-au cunoscut tot felul de influențe moderne pentru astfel de momente, astfel că au crescut pretențiile privind ținutele și decorul – cristelnița decorată, florile, un aspect feeric, poate chiar un covor roșu sunt alegeri populare pentru astfel de momente. Însă nu este suficient.

Cu emoția la purtător, ținând cont de trenduri, de nevoi și de modul în care se transpune în decor tematica evenimentului există preferințe diverse; organizarea unei petreceri de botez pare o provocare ce începe cu tematica. Sunt alese cele cu legătură a vieții de copil, personaje de basme, clasice povești, lumea plină de culoare și fantezie.

Desigur, nu este exclus ca tematica să pornească de la conceptul de postură în miniatură: marinarul, copilul mării ce ajunge în familia fericită, micul prinț și multe alte idei de acest gen pot transforma întregul eveniment în unul  aparte. Iată și alte idei cu care poți completa:

Mascote și personaje din povești și basme ce devin realități

În loc de hostess, de cei care de regulă trebuie să primească oaspeții se poate opta pentru mascote și personaje diverse. Mai cu seamă pentru că evenimentul este organizat în numele celui mic, totul trebuie să i se închine. Așadar, oaspeții sunt primiţi cum se cuvine.

Alte astfel de personaje pot fi de asemenea parte din planul evenimentului. Spre exemplu, un moment artistic creat de un grup de  ursitoare botez poate fi fix ceea ce va trebuie spre a ieși de sub robia anonimatului; până la urmă la botez știm cu toții ce se întâmplă, urmează o petrecere încununată de succesul unui tort cu un design specific. În mare parte toți se așteaptă la același curs al evenimentului. Vei surprinde total când vei alege să incluzi programul artistic al ursitoarelor.

Ce trebuie să știi despre acestea – în funcție de preferințe poți alege un pachet complex ce include 3 ursitoare, dintre care una rea, poţi opta și pentru prezența unui înger păzitor. Cu o coloană sonoră, cu texte bine alese și rime specifice ursitoarele vor crea pentru copil un spectacol ce va ține pe toți cu sufletul la gură. Astfel de clipe unice vor crea amintiri pe măsură.

Cabina foto

Deja este un trend mai ales în cazul nunților ca o completare pentru fotograful evenimentului să existe și o cabină foto. Cine spune că nu este potrivit să faci asta și pentru petrecerea de botez? Accesorii specifice și o invitație de a vă distra în timp ce imortalizați tot felul de ipostaze vor antrena pe cei prezenți la petrecere.

Tortul și meniul

Meniul contribuie și el într-o măsură la mulțumirea pe care o au invitații față de petrecere. Nu sunt de omis mâncărurile tradiționale, dar nu uita nici de gusturile sofisticate. O completare o constituie barul de cocktailuri, cât și candy bar-ul. Asezonate cu decorațiuni specifice, ornamente cromatice ce păstrează continuitatea temei evenimentului sunt repere pentru ca micul colț de rai al deserturilor să fie realmente un loc unic.

În ceea ce privește tortul, părerile sunt împărțite. Unii preferă un stil clasic de tort, întrucât se consideră că alte elemente ies în evidență. Însă având în vedere că este tortul sărbătoritului și nu doar gustarea de final a unui meniu se preferă cel cu design reprezentativ pentru copil. În varianta mai simplă se pot alege torturile înalte, albe, cu un topper inedit, poate chiar cu numele celui mic.

Muzică și mărturiile

Se spune că acolo unde este mâncare bună și muzică pe măsură nu are cum să nu existe distracție. Un DJ este varianta mai accesibilă, însă o formație live va încânta cu mult mai mult. Alege în funcție de buget, dar asigură-te că este vorba de cel care poate oferi diversitate în stiluri.

Iar la final, când toți invitații vor fi delectați deja cu tot felul de bunătăți rămâne și surpriza care să le ofere o amintire – mărturiile. Nu sunt de omis, întrucât acestea pot deveni chiar memorabile. Dacă mizezi pe un stil nonconformist și  modern poți alege chiar lucruri utile, personalizate, de la brelocuri de chei și până la magneți de frigider sau mini rame foto.

V-ar putea interesa si