Tot ce trebuie sa stii despre scaunele auto pentru copii

Conform legii în vigoare, transportarea unui copil în autovehicul – excepție mijloace de transport în comun și taxiurile – presupune un loc special, pe bancheta din spate. Copilul pasager nu va fi securizat cu centura, ci va ocupa un loc în scaunul auto adaptat vârstei. Până la o înălțime de 1,35 m copilul va folosi scaunul auto special, iar mai apoi înălțător auto. Desigur că de-a lungul anilor, nișa produselor destinate copiilor a luat amploare, iar acum există o adevărată industrie.

Alegerea unui scaun auto a devenit o cursă pentru confort, siguranţă, dar mai ales pentru mulțumirea părinților de a alege un produs stilat. Generațiile actuale de părinți fac vizibilă diferența între ceea ce piața oferă acum și care erau opțiunile în trecut. Așadar, pe principiul varietății, au de unde alege și se bucură de opțiuni pentru toate buzunarele.

Reducând totul la simplism, orice părinte va căuta un scaun auto potrivit grupei de vârstă. În realitate, aceștia schimbă scaunul pentru că noutățile din domeniu îi atrag prea mult. Așadar, mergem in cautarea unui scaun pentru bebe, explicând care ar trebui să fie raționamentul de alegere a unui scaun auto pentru copii.

Pentru nou născuți

Copilul nou născut, cu o fragilitate a coloanei ce nu stă în șezut desigur are nevoie de un suport specific pentru spate. Categoria de scaune auto copii se referă la celebrele scoici, coșulețe auto. De cele mai multe ori acestea se includ ca parte accesoriu din căruciorul de tip 3 în 1. Într-o variantă mai clasică sunt scaunele ce se pot adapta, potrivite până la 10 kg. Este grupa zero de altfel, urmată de cea zero+ pentru copii cu o greutate de până la 13 kg.

Modul în care se dezvoltă un copil diferă de la un caz la altul astfel că producătorii țin cont de variația de greutate și înălțime. Astfel, categoria de scaune auto grupa I sunt cele pentru pasageri de 9 kg și maxim 18 kg, grupa II începând cu 15 kg și până la 25 kg, iar o ultimă posibilitate fiind categoria III, pentru 22-36 kg. Este mai degrabă preferată ideea unui nou scaun, decât să fie la limita superioară de greutate.

Scaun reglabil

O astfel de funcție permite confort sporit celui mic, astfel că magazinele de profil, precum Alinut.ro, le includ numaidecât în lista de opțiuni. Acest lucru se referă la tetiera reglabilă în funcție de înălțimea copilului, la reglarea spătarului, pentru un unghi potrivit chiar și pentru somn, precum și posibilitatea de a transforma scaunul într-un înălțător, la vârsta potrivită.

Astfel de scaune au componente, accesorii ce se demontează la nevoie. Un tip de scaun ceva mai complex este cel de tip ISOFIX, un sistem de prindere regăsit mai degrabă la mașinile mai noi. Acest sistem se va comporta unitar cu restul autovehiculului în caz de impact, deci are mai multă siguranță față de prinderea cu centura mașinii.

Scaun auto all in one

Având în vedere etapele de creștere și deci investiția repetitivă în scaune auto, părinții moderni – să spunem, caută soluțiile practice. Astfel, o categorie aparte este reprezentată de acele scaune cu modalități variate adaptate la vârstă. Se numesc all in one și aduc toate accesoriile posibil necesare. Un astfel de scaun în oferta de la Alinut.ro spre exemplu dispune de 6 poziții de înclinare a șezutului, 10 poziții de reglare a tetierei, util deci din prima zi și până la 36 de kg.

O atenție deosebită se acordă mai degrabă la partea de confort și siguranță, centurile din dotare, decât la partea de montaj. Nu uităm desigur nici de design. Nu sunt preferate modelele cele mai încărcate vizual, dar cel puțin cele colorate sunt o manieră de a face distincție între ele. Așadar părinții nu întârzie să facă o alegere ce ține de preferințele personale – dacă aleg varianta de coș auto, acesta poate fi de fapt parte din cărucior, deci cu atât mai mult partea de design va fi importantă.

Prețul pare să fie decisiv

În funcție de cât de depedenţi sunt părinții de transportul cu mașina, frecvența pe care o estimează la plimbări cu autovehiculul este un factor de decizie despre ce buget să acorde acestei achiziții. Există opțiuni diverse, între 200 și 1000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *