Cand te gandesti la foraje iti vine in minte automat cazul celor care locuiesc poate in mediul rural, nu dispun de apa curenta si astfel trebuie sa investeasca pe cont propriu pentru asta. Recurg la foraje, pentru a descoperi sursa de apa. Implicatiile unui serviciu de acest gen sunt mai mari decat par la prima vedere si in orice caz este nevoie de o echipa de profesionisti, caci acea sapatura adanca nu se poare realiza pur si simplu.
Mai cu seama cand vine vorba de foraje puturi de mare adancime lucrurile sunt mai complexe. Asta pentru ca implica de regula adancimi mai mari de 60 de metri. Este nevoie utilaje specifice si de mana de profesionist pentru o astfel de lucrare.
De ce foraje de mari adancimi? Specialistii spun ca exista riscul ca primul strat de apa sa fie contaminat, sursele putand fi diverse – in cazul unor fantani sau puturi de mici adancimi primul strat este cel mai utilizat. Poate seca destul de usor, poate fi contaminat de fose, gropi de gunoi sau alte produse chimice utilizate pe soluri. Odata infiltrate in panza freatica acestea afecteaza ireversibil calitatea apei.
Specialistii precum echipa de la EcoDrill, cu pagina oficiala ecodrillforaje.ro, recomanda forajele de mari adancimi. Astfel, stratul acvifer din care rezulta apa va furniza un debit multumitor si calitate mai buna a apei.
Referinte pentru realizarea unui foraj
Mai intai a fost nevoia, astfel ca pana la executie se tine cont de scopul acelui foraj. Solicitantul va fi interesat sa afle la ce adancime se afla apa fata de suprafata, ce necesar al cantitatii de apa se impune, daca este vorba de consum zilnic, de nevoie in gospodarie sau uz industrial.
Se au in vedere zona, debitul, relieful si tipul de sol, echipa de profesionisti determinand in cele din urma si ce tehnica se impune.
Optiuni de foraje de la EcoDrill
O echipa precum EcoDrill pune la dispozitie servicii de profil, utilizand doua dintre cele mai bune tehnici.
Forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid
Acest tip de foraj este utilizat cu precadere in zone cu sol mediu, moale, in zone argiloase sau nisipoase. In acest caz, se foloseste noroi bentonitic pentru ca gaura realizata sa fie stabilizata.
Este o tehnica destul de populara in tara.
Forajul uscat cu ciocan de fund
De data aceasta este vorba de tehnica mult mai practica si indicata in cazul acelor soluri mai dure sau semidure. Este un sistem nou in tara, o tehnica mai complexa.
De mentionat ca preturile nu pot fi decat estimate si asta ca urmare a unor detalieri de caz. Conteaza nu doar adancimea, ci fiecare detaliu ce poate schimba integral misiunea, o poate chiar prelungi ca durata de executie.
Realizarea unui foraj de mare adancime presupune precizie, pentru ca investitia este oricum si ea una de luat in considerare. Dar cand solicitantul este informat corespunzator, intelege ca pretul este in cele din urma cel care reflecta si efortul depus.
In cadrul paginii ecodrillforaje.ro se vor gasi informatii detaliate pentru cei interesati.